Gemakkelijk zorg aan huis aanvragen

Woont u in Scheveningen? Dan kunt u voor het aanvragen van zorg aan huis bij ons terecht. Het aanmeldpunt is een samenwerking tussen zorgorganisaties Saffier, Respect en Cardia om zorgaanvragen voor de wijkverpleging snel bij de juiste organisatie en hulpverlener terecht te laten komen.

Een veel voorkomend probleem bij de aanvraag van wijkverpleging is dat er veel organisaties gebeld moeten worden om geholpen te worden. Dit is niet alleen vervelend voor u als zorgvrager, maar het zorgt ook voor druk op zorgorganisaties. Wij willen het aanvragen van thuiszorg voor u makkelijker maken. Dit hopen wij te doen door dit gezamenlijke aanmeldpunt voor thuiszorg in Scheveningen. Wij zijn het aanspreekpunt voor zowel (toekomstige) cliënten en mantelzorgers als verwijzers.

Kaart

Ons werkgebied

Wij verzorgen thuiszorg in Scheveningen. Op de kaart hiernaast ziet u welke gebieden dit betreft. Hieronder vindt u de postcodes van ons werkgebied.

2517
2518
2555
2565
2566
2581
2582
2583
2584
2585
2586
2587
2597

Samenwerking Cardia, Respect & Saffier

Het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen is een samenwerking tussen zorgaanbieders Cardia, Respect en Saffier. Met deze samenwerking willen we inspelen op vraag en aanbod van de ouderenzorg in Scheveningen.

Ons doel is dat inwoners van Scheveningen eenvoudiger en sneller thuiszorg kunnen vinden. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Voor verwijzers zoals huisartsen, ziekenhuizen, gemeente en welzijnsorganisaties is het voordeel dat zij op één plek hun vraag kwijt kunnen. Het aanmeldpunt zoekt vervolgens welke organisatie plaats heeft en welke hulpverlener de zorg het beste kan leveren. Dit bespaart hen veel tijd.

Samenwerkingspartners

Cardia, Respect en Saffier hebben samenwerkingsafspraken gemaakt met de huisartsenpraktijken in Scheveningen, die verenigd zijn in de huisartsencoöperatie SCH-2017.

Daarnaast hebben we afspraken met de transferbureaus van de ziekenhuizen HMC en HAGA in Den Haag. Zo zorgen we ervoor dat Scheveningers die uit het ziekenhuis komen snel zorg thuis hebben.

Cardia, Respect en Saffier zijn onderdeel van het Geriatrisch Netwerk Scheveningen en werken met alle partijen in het netwerk nauw samen.

respect Zorggroep
Huisartsen Coöperatie
HMC
HagaZiekenhuis
Cardia
Saffier

Heeft u nog vragen over wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze collega’s staan voor u klaar!