Wat doet het Aanmeldpunt?

Het Aanmeldpunt coördineert alle binnenkomende aanvragen over thuiszorg, zorgt dat de juiste informatie over de cliënt beschikbaar is, en zoekt er de juiste zorgverlener bij. Het Aanmeldpunt wordt bemenst door medewerkers van Respect, Saffier en Cardia samen. 

Openingstijden

Het Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen is van maandag t/m vrijdag open van 8.30 – 17.00 uur.

Hoe kunt u een aanvraag voor uw cliënt doen?

Er zijn een aantal manieren waarop verwijzers aanvragen kunnen doen:

  • Telefonisch via het centrale telefoonnummer: 070 – 2001666
  • Via deze website: Inwoners kunnen zelf een aanvraag doen via een kort formulier waarin ze aangeven wat hun zorgvraag is. Het Aanmeldpunt belt hen vervolgens binnen 1 werkdag terug. Het is ook mogelijk dat u de aanvraag voor uw cliënt doet. Als u wilt dat we met u contact opnemen, geef dan uw naam door. (let dan wel op AVG). Als we vervolgens medische informatie van de huisarts nodig hebben, vragen we of de cliënt zelf contact op wil nemen met zijn huisarts, of dat wij dat voor hem moeten doen. Daar moet deze uiteraard toestemming voor geven.
  • Via Zorgdomein: huisartsen en ziekenhuizen doen via Zorgdomein een plaatsingsverzoek bij ‘Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen’. Wanneer u de postcode van uw cliënt in Scheveningen intikt, krijgt u het coördinatiepunt Aanmeldpunt Thuiszorg Scheveningen te zien. 

Het vervolgproces 

Verwijzers via Zorgdomein krijgen binnen 2 uur antwoord of wij de cliënt in zorg kunnen nemen, en bij welke organisatie, Saffier, Cardia of Respect, de zorg wordt geleverd. U hoort het dus ook snel als we geen plaats hebben. Daarna wordt een intake gedaan en start de zorg. 

Wanneer het gaat om urgente zorg, die bijv. al in het weekend geleverd moet worden, vragen wij u dat in de aanvraag op te nemen, zodat we meteen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Andere verwijzers, zoals de Servicepunten XL of buurtverenigingen, mogen binnen 1 werkdag een reactie van ons verwachten.

Thuiszorg Scheveningen aanvragen

Over het aanmeldpunt

Inwoners van Scheveningen kunnen voor het aanvragen van zorg aan huis terecht bij het Aanmeldpunt Thuiszorg. Respect en Cardia werken hierin samen om zorgaanvragen voor de wijkverpleging snel bij de juiste hulpverlener terecht te laten komen. We maken het makkelijker om de juiste zorg aan te vragen.

Meer over ons

Heeft u nog vragen over wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze collega’s staan voor u klaar!